Determinatiemiddag foto’s uit Nederlands-Indië

fotodag-bronbeek-12-maart-2016_fotoalbum-ca-1900_5mbMuseum Bronbeek in Arnhem organiseert op zaterdag 12 maart 2016 de fotodeterminatiemiddag ‘Mijn opa was een…’. Iedereen kan van 12.00 tot 17.00 uur bij een team van experts terecht met vragen over (familie)foto’s, die men zelf meebrengt en die betrekking hebben op Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Voorouders
Veel Nederlanders hebben familieleden die destijds in het voormalige Nederlands-Indië woonden, werkten of er als militair gediend hebben. In een nalatenschap of bij het opruimen van de zolder of kast vinden zij soms foto’s en documenten waarop hun familieleden in Indië staan afgebeeld. Het belang en de betekenis van die spullen is vaak niet duidelijk. Maar met hulp van specialisten kan dit materiaal veel vertellen over het leven van deze familieleden. Om mensen gelegenheid te geven een antwoord op hun vragen te vinden organiseert museum Bronbeek deze middag.

Expertise
De experts analyseren de foto’s aan de hand van kleding en uniformen, wapens, voer- en vaartuigen en gebouwen. Behalve foto’s zijn ook documenten, onderscheidingen en (delen van) uniformen welkom om te laten bekijken. Indien gewenst kan men advies en informatie krijgen over nader (genealogisch) onderzoek in het Nationaal Archief.

Reserveren
De fotomiddag wordt gehouden in museum Bronbeek. Voor deelname geldt het toegangstarief van het museum (www.bronbeek.nl). Reserveren is noodzakelijk; belangstellenden kunnen zich opgeven via nb.ravensbergen@mindef.nl.