Expositie Japanse bezetting van Nederlands Indië, WOII, In De Verdieping te Gennep

In De Verdieping, Ellen Hoffmannplein 2 te Gennep, zullen Gastdocenten WOII Zuid Oost Azië de hele maand september tijdens de openingstijden van de bibliotheek een expositie houden over datgene wat er gebeurde tijdens de Japanse bezetting.

verdieping-1Iedereen is welkom bij de opening van de expositie op Dinsdag 1 september om 10 uur door Ine Stoltenborgh geboren te Batavia. Zij heeft samen met haar moeder en broer de Japanse bezetting buiten de kampen overleefd. De Japanner was een wrede bezetter waardoor het gevaarlijke en zware jaren waren. Na de capitulatie van Japan volgde naadloos de strijd van de Indonesische vrijheidsstrijders.

Gastdocenten kunnen u rondleiden met hun verhalen. Ook kan men afspraken maken voor groepen met een lezing door gastdocent Lidy Movig. e-mail: lem.schrijnen@ziggo.nl

Men kan zich inlezen op haar website: http://www.mijnverhaal-over-nedindie.nl

Zij is evenals haar echtgenoot Jacques in Nederlands Indië geboren en vertelt over haar leven daar in de kolonie (in de rimboe) en de periode in de Japanse interneringskampen.

Gastdocent Tine van Ommen houdt haar voordrachten op woensdag 16 september tussen 13.30 en 17.30 onder de titel “Opdat wij niet vergeten” en op donderdag 17 september tussen 13.30 en 17.30 over “Heldinnen”. Deze voordracht gaat over de moeders en jonge vrouwen, die hun kinderen, hun zusjes/broertjes door de oorlog heen hebben geholpen. Zij was 7 jaar toen de oorlog begon.