Themazondag ‘Sumatra’ op 17 januari 2016

medanOp zondag 17 januari 2016 belichten vier sprekers het Indonesische eiland Sumatra vanuit diverse invalshoeken.
Op deze themazondag is er aandacht voor de openlegging en exploitatie van het Sumatraanse binnenland, zoals dat aan het eind van de negentiende eeuw werd gefotografeerd. Tevens is er aandacht voor het textiel van de Batakbevolking, het industrieel erfgoed zoals de voormalige cementfabriek (Padang) en de kolenmijnbouw (Sawahlunto) en de olie-industrie in relatie tot de dekolonisatie. Sprekers zijn Louis Zweers, Sandra Niessen, Hasti Tarekat en Ben de Vries.

De themazondag vindt van 10.00 uur tot 15.00 uur plaats in het Reünie- en congrescentrum ‘Kumpulan’ op het Landgoed Bronbeek, Velperweg 147, 6824MB Arnhem.

De toegangsprijs voor het dagprogramma is € 27,- (inclusief koffie of thee met spekkoek, Indisch buffet en een consumptie). Er is geen kaartverkoop ter plaatse. Inschrijven voor elk afzonderlijk programma kan uitsluitend via een inschrijfformulier, verkrijgbaar op aanvraag via Loket.KTOMM.Bronbeek@mindef.nl. Er zijn 250 plaatsen beschikbaar. Honden zijn op het Landgoed Bronbeek niet toegestaan.

Deze themazondag is de tweede in een reeks van vier. De thema’s van de laatste twee zondagen zijn ‘Reizen door Indië’ op 21 februari 2016 en ‘Vrouwen in Nederlands-Indië’ op 20 maart 2016. De themazondagen worden georganiseerd door een samenwerkingsverband van de Stichting Indisch Erfgoed, Museum Bronbeek en de Stichting Klein Bronbeek.

Meer informatie op www.bronbeek.nl (Activiteiten) en op www.indischerfgoed.nl (Evenementen).